Denon továbblép a New Era hifi szériában
2016. december 08. írta: AVBox

Denon továbblép a New Era hifi szériában

A Denon továbblép a New Era hifi szériában a PMA-1600NE erősítő USB DAC és a DCD-1600NE Super Audio CD-lejátszó készülékekkel.

denon_1600ne_sajtokozlemeny-1.jpg

Eindhoven, 2016. december 8. - A Denon, mint a a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai termék gyártója, a mai napon bejelentette két új készülékét a New Era audiofil szériában, melyek célja, hogy a stúdió minőségű hangot elhozza az otthonokba. A 2016-ban még korábban bemutatott zászlóshajó PMA-2500NE erősítőés DCD-2500NE SACD lejátszó dizájn alapjaira épülve az új PMA-1600NE és DCD-1600NE a Denon New Era tervezés elemeire épülnek, de még egy megfizethetőbb áron. Figyelemreméltó értéket nyújtanak az igazi audio rajongók számára, akik le szeretnék játszani CD-iket, nagy felbontású SACD zenéiket, vagy audio fájljaikat.

Lecserélve a meglévő -1520-as modelleket, az új duo ötvözi a több mint 100 éves Denon tapasztalatot és szakértelmet, rendelkezik a kiváló minőségű hangreprodukálással és a digitális és analóg audio technológia legújabb megközelítésével, hogy a legteljesebb és legígényesebb zenei élményt nyújthassa.

PMA-1600NE Integrált erősítő DAC üzemmóddal
Néhány konkurens márka manapság újra felfedezi a hifi audiót, de mi a Denon-nál elmondhatjuk, hogy "Mi soha nem hagytuk magára": az alapításunktól, az 1900-as évek elejétől kezdve, már régóta fejlesztjük, finomítjuk és haladunk előre a technológiával, ami szükséges ahhoz, hogy a legkiválóbb zenei élményt elhozzuk az otthonokba. Tapasztalt mérnökeink - akik egyben tehetséges fiatal rajongók tele innovatív ötletekkel - tervezték a legújabb integrált erősítőnket. A PMA-1600NE összehozza a legtisztább analóg áramköri dizájnt a legújabb felfogás szerinti nagy felbontású digitális audio-val.

A Denon "PMA" modell előtag jelentése "pre-main amplifier", és ennek megfelelően lett a PMA-1600NE is megtervezve: ez egy kiváló minőségű előerősítő, egy kiváló digitális-analóg átalakító, ami tudja kezelni az összes ultra-nagy felbontást, egészen a 384kHz/32bit-ig és DSD11.2MHz-ig, és egy erőteljes végerősítő, ami képes 2x140W teljesítményre 4ohm-on, mindez egy "tető" alatt. Mi több, a Denon egyedülálló hat blokkos konstrukciója szétválasztja a különböző elemeket, biztosítva azt, hogy a közöttük levő áthallás ki legyen küszöbölve. A külön tápegységekkel rendelkező analóg és digitális szakaszok biztosítják a jeltisztaságot és a Közvetlen Mechanikai Alap Konstrukció a nemkívánatos vibráció lecsökkentését.

A PMA-1600NE digitális része a Denon híres Advanced AL32 Processing Plus-on alapul, amely fokozza a digitális jelet az interpolációs extra adatpontok által, hogy egy simább, "analógabb" kimeneti hullámformát kapjunk. Ily módon újra létrehozza a digitális felvételi folyamat közben elveszett adatokat, amely egy gazdag, részletes és kifejező hangot, valamint kiváló sztereó képalkotást nyújt. A Denon DAC Master Órajel Tervezés biztosítja a digitális jelek pontos átalakítását a két optikai bemenetről, a koaxiális digitális bemenetről, vagy az aszinkron USB-B típusú csatlakozásról, ami tudja fogadni az ultra-nagy felbontású audio adatokat a számítógépről. Ezen kívül a DAC részben van egy Digitális Szűrő, ami kizárja a nemkívánatos zajt a számítógépről, vagy a csatlakoztatott digitális forrásokból, míg analóg módban kikapcsolja a digitális áramköröket - amikor nem szükséges - a lehető legtisztább hang eléréséhez.

Az is jelzi, hogy hosszú ideje elkötelezettek vagyunk az összes audio formátum irányában, hogy a PMA-1600NE is kiváló mozgó tekercses / mozgó mágneses phono bemenettel is rendelkezik a bakelit szerelmesei számára. A tervezési elv az "egyszerű és egyenes" elrendezés és a relé kapcsolás volt a felbontás optimalizálása érdekében.

Vonal bemenetek is biztosítottak, valamint kiiktatható hangszín vezérlők is. A végerősítő rész alkalmaz egy olyan egyszerű, közvetlen tervezést, az Advanced Ultra High Current MOS single push-pull áramkör használatával, amelynek célja, hogy minimális számú nagyáramú elemeket használjanak a hangszórók jobb hangminősége érdekében. A push-pull kialakítás ötvözi a széles körű dinamikus képesség különleges és tökéletes megközelítését.

DCD-1600NE Super Audio CD-lejátszó

A Denon már a CD formátum kezdete óta gyárt lemez lejátszókat és az új DCD-1600NE elhozza az összes szakértelmet, hogy a legtöbbet kihozza a CD és Super Audio CD lemezekből, és ezen még túl is mutat azzal a képességgel, hogy lejátszik DSD és nagy felbontású PCM fájlokat. A Denon a saját fejlesztésű S.V.H. mechanikáját használja, amelynek célja a vibráció elnyomásával a lemezek kiváló pontosságú olvasása. Emellett a Közvetlen Mechanikai Alap Konstrukcióra épülve a még nagyobb stabilitás és a mechanikai interferenciák kiküszöbölése a cél. A CD és a Super Audio CD mellett a DCD-1600NE le fogja játszani a DSD2.8MHz és 5.6MHz fájlokat, a PCM fájlokat akár 192 kHz/24 bit felbontásig, valamint a DVD-
R/RW lemezekre rögzített médiákat is. A Denon az Advanced AL32 Processing és Ultra Precision 192 kHz/32 bites digitális-analóg konvertert használja, valamint a DAC Master órajel áramkör tervezést. Emellett a nagymértékben feljavított tápegység és egyéb változtatások még nagyobb pontosságot nyújtanak, hogy biztosítsa azt a hangot, ami a lehető legközelebb áll az eredeti stúdió felvételhez.

Külön órákat használnak a 44,1 kHz és ennek többszöröseihez, valamint a 48 kHz-
alapú mintavételi frekvenciákhoz, tovább csökkentve a jittert. A tervezést az egyszerű, logikus felépítés jellemzi, a lehető legrövidebb és legtisztább jelúttal, emellett válogatott alkatrészeket használnak az egész audio láncon keresztül. A lejátszónak külön digitális és analóg tápegységei vannak - visszatérve a dedikált transzformátorokhoz - hogy a zajt és az interferenciát a minimális szinten tartsa, emellett a Pure Direct üzemmód minimalizálja az esetleges interferencia forrásokat. Mindez összességében egy olyan lejátszót eredményez, ami kihozza a legtöbbet a zenei CD-kből, Super Audio CD-kből, és a DVD-re írt nagy felbontású audio fájlokból.

Együtt a kiváló PMA-1600NE erősítővel, a DCD-1600NE egy olyan erős párost alkot, ami rengeteg örömöt fog okozni a leglelkesebb zenerajongók számára. A PMA-1600NE és DCD-1600NE prémium ezüst és fekete színben lesz elérhető 2017 februárjától.

Denon PMA-1600NE Integrált erősítő DAC-móddal - Főbb jellemzők

2 x 140 W (4 ohm) teljesítmény kimenet - Elegendő teljesítmény az igényes, nagyobb méretű hangfalak meghajtásához
Advanced Ultra High Current (UHC) -MOS Single Push-Pull áramkör erősítő Schottky diódákkal - Nagy sávszélességű hang, mély basszus, részlethazdag magashangok
DAC Master órajel tervezés - Torzításmentes audio lejátszás
Hátsó USB-B bemenet - High Resolution Audio lejátszás, akár 384 kHz/32 bit, 11,2 MHz-es DSD
Digitális leválasztó, hogy megszüntesse a magas frekvenciájú zajt a számítógépről az USB-B vagy digitális bemeneten - Élvezze a zenei forrásait a nem kívánt elektromos zaj nélkül
FL kijelző forrás és mintavétel kijelzéssel - Könnyen leolvashatja a legfontosabb információkat
Analóg AMP mód a digitális audio áramkör és a kijelző kikapcsolására - Tiszta analóg audio reprodukció
Advanced AL32 Processing Plus - A digitális felvételek szépen hűek maradnak az eredeti hanghoz
Közvetlen Mechanikai Alap Konstrukció - Csökkenti a nemkívánatos vibrációkat
Alváz szerkezet 6 független blokkból - Megszünteti zajokat az áramkörök között
Fő transzformátor külön tápegységekkel az analóg és digitális áramkörökhöz - Megőrzi az audio jel tisztaságát
2 optikai digitális és 1 koaxiális digitális bemenet; magas minőségű MM & MC Phono Equalizer erősítő - Zenére előkészítve minden forrásból

Denon DCD-1600NE Super Audio CD-lejátszó - Főbb jellemzők

Advanced AL32 Processing és Ultra Precision 192 kHz/32bit D/A konverter - A digitális felvételek teljesen hűek maradnak az eredeti hanghoz
DAC Master órajel áramkör tervezés - Torzításmentes audio lejátszás
Közvetlen Mechanikai Alap konstrukció - Csökkenti a nemkívánatos vibrációkat
Gondosan tervezett konstrukció, minimális jelút és válogatott hifi alkatrészek - Megőrzi az audio jel tisztaságát
Denon eredeti meghajtó mechanizmus S.V.H. beolvasó mechanikával - Pontos olvasás és dekódolás minden lemezről
Lejátsza a CD és Super Audio CD lemezeket; DSD (2,8 MHz/5,6 MHz) fájlokat és PCM fájlokat akár 192 kHz/24 bit felbontásig a DVD-R/RW lemezekről - Kiterjesztett lemez támogatás a modern, nagyfelbontású audio érdekében
Elkülönített digitális és analóg tápegység - Megőrzi az audio jel tisztaságát
Pure Direct mód - A tiszta kimenet érdekében

A bejegyzés trackback címe:

https://avbox.blog.hu/api/trackback/id/tr1612033223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása