A Q Acoustics büszkén mutatja be az új 3000-es szériáját
2015. március 18. írta: AVBox

A Q Acoustics büszkén mutatja be az új 3000-es szériáját

15594_559e1d23-6604-44d8-8df2-92bd81c25c7e_0_0.JPG

 

A Q Acoustics, a díjnyertes brit hangfal márka büszke arra, hogy nemsokára megjelenik teljesen új hi-fi sztereó és házimozi hangsugárzó szériája.

A 3000-es sorozat öt új konstrukciójú hangfalból áll:
két "könyvespolc", valamint egy padlón álló modell, egy aktív mélynyomó és egy dedikált házimozi "center csatorna" hangsugárzó alkotja a szériát.

Az új hangfalakról beszélve Alex Munro, a Q Acoustics márka igazgatója kijelentette:
"Az új 3000-es sorozat egy újabb hatalmas mérföldkövet jelent a Q Acoustics tervező csapatától. Az új modellek megjelenése szép és új stílusú, kivitelük tökéletes és tisztább, tökéletesebb hangzást nyújtanak, mint a Q Acoustics 2000i modellek; melyek széles körben elismerten a legjobb megfizethető és jelenleg elérhető hangsugárzó modellek a piacon.

majd Mr. Munro így folytatta:
"Kétségtelen, hogy a Q Acoustics ismételten emelte a mércét. A 3000 Series modellek igazán páratlan hangminőséget nyújtanak az árkategóriájukban, ami azt jelenti, hogy továbbra is magabiztosan úgy hirdetik a Q Acoustics hangsugárzókat, mint a “A legjobb hangfalak a bolygón .... az árkategóriájukban”.

Evolúció és Forradalom

Minden Q Acoustics modell tervezése egy üres papírlappal kezdődik és az új 3000 Series sem volt kivétel ez alól. Ugyanakkor a Q Acoustics díjnyertes Concept Series hangsugárzók tervezése során elért minőségi előnyök és eredmények azt jelentik, hogy mi megértettük annak a jelentőségét, hogy a hangfaldoboz tervezés és kivitelezés mindenek felett áll. Ezért amellett, hogy a számos a meghajtó egységeken és a keresztváltón végrehajtott technikai fejlesztés mellett az új 3000 Series modellek részesülnek azokból a korszerű hangfaldoboz jellemzőkből is, amiket a Concept modellektől örököltek.

A 3000 Series új ultra-alacsony rezonanciájú hangfaldoboz tervezése büszkélkedhet a kétrétegű első és felső panelekkel, a sarkalatos belső merevítésekkel és a kisméretű hátulra szerelt csatlakozó panelekkel. Mindezek a funkciók fokozzák a doboz erejét, minimalizálják a rezonanciát és csökkentik a torzítást azáltal, hogy a hangfal meghajtó egységei a legjobbat nyújtsák.

Az új 3000-es széria magassugárzóinak jellemzője egy forradalmian új "kettő az egyben" koncentrikus gyűrű dóm tervezés, amely megtestesíti a hangzásbéli előnyöket: rendkívül alacsony torzítást és extra széles körben való hangeloszlást nyújt a "gyűrű sugárzó" és a dóm típusú magasfrekvenciás meghajtók által. A tökéletes hangzás érdekében a magassugárzó egy butil-gumi, "rezonancia megszüntető" házba is be van építve.

A mély/középsugárzók hangminősége is sokat javult a tölcsér anyagának a fejlesztése miatt, ami egy papír / aramidrostokat* tartalmazó anyagból készült.

A továbbfejlesztett hangváltó büszkélkedhet több "audiofil" összetevővel is, beleértve az "u-core" tekercseket, melyek lecsökkentik az áthallást az összetevők között. Ez egy negyedrendű "Linkwitz/Riley" tervezés, amely minimálisra csökkenti a problémákat a meghajtók esetében a keresztváltási frekvenciáknál.

Kivitel

A 3000 Series megjelenését feltűnővé teszi a dizájn. Valamint a hagyományos matt grafit és az amerikai dió kivitel; A 3000-es modellek is elérhetőek a prémium lakkozott magasfényű fekete és lakkozott magasfényű fehér, valamint a bőr hatású kivitelben.

Elérhetőség

Az új 3000 Series hangfalak 2015. márciusától lesznek elérhetőek a nagykereskedők számára világszerte.

* "Aramid" (aromás poliamid), legjobban ismert a DuPont™ márkanév alatt, mint "KevlarR".

A bejegyzés trackback címe:

https://avbox.blog.hu/api/trackback/id/tr387282491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása