A Q Acoustics bemutatja az új Concept 500-as modellt
2016. december 08. írta: AVBox

A Q Acoustics bemutatja az új Concept 500-as modellt

2016. november 24., Woking, Anglia - A Q Acoustics ma megerősítette, hogy az új hangsugárzója, a Concept 500 már elérhető lesz a jövő év legelejétől.

A Concept 500 eltávolodik a Q Acoustics-tól korábban már megszokott árkategóriától és egy magasabb szintre lép. Cégünk szándéka az, hogy a kínálatuk kiteljesedjen és minden árkategóriában alternatívát tudjunk mutatni a vásárlók számára. q_acoustics_series_500_sajtokozlemeny-1.jpg

Az új hangfal két újonnan kifejlesztett, igen alacsony torzítású közép/mély meghajtó egységből és egy szintén új, 28mm-es lágy dóm magassugárzóból építkezik. Az elegáns Concept 500 célja, hogy ugyanazt az értéket képviselje, mint a magasabb árazású versenytársai a piacon.

A hangfaldobozok számos jelentős újítást is tartalmaznak:
Point to Point (P2P TM) merevítés ami csak a valóban szükséges pontokon merevíti a hangfaldobozt, azért előnyös, mert a vibrációs energia nem terjed át olyan helyekre, ahol az szükségtelen.

A Dual GelcoreTM tripla szendvics szerkezetű precíziós MDF anyag által lecsökkenti a doboz rezonanciákat, mivel olyan rugalmas és meg nem keményedő gél található a rétegek között, amely elnyeli a rezgéseket és hővé alakítja át azokat. A magasabb frekvenciákon a P2P szintén kiküszöböli a hangafaldobozban a nem kívánt zajokat.

Ez a két újítás együttesen nagymértékben lecsökkenti a nem kívánatos zajokat a doboz belsejében - kb. 30dB-
lel - amely így javítja a sztereó színpadképet, minimalizálja az elszíneződéseket és legfőképpen még természetesebb hangzásúvá teszi a zenét és a beszédhangot is.

Ezen kívül a hangfal ház tartalmaz Helmholtz Pressure Equalizer-eket (HPETM) is, melyek segítik a nyomáskülönbség kiegyenlítését a doboz belsejében. Így ebben a magas hangsugárzó dobozban növekszik az alacsony frekvencia linearitása. A lábazat egyszerű, de nagyon szilárd, ugyanakkor úgy lett kialakítva, hogy a lehető legkisebb akusztikus visszaverődést okozza, ismét javítva a realizmust.

Összességében a ház dizájn biztosítja a lehető legjobb lehetőséget az új meghajtó egységek számára, hogy megmutathassák a valós tehetségüket. A 165mm-es közép/mély egység az impregnált papír membrán és a 35 mm-es lengőtekercs által óriási erőt és dinamikát tud felmutatni, de ugyanakkor a rendkívül alacsony torzítás és a nagy linearitás által megvan az a képessége, hogy a realisztikusan visszaadja a suttogást, vagy az üvöltést is.

Az új széles peremű, 28mm-es lágy dóm magas sugárzó szintén műszaki csodát rejteget: a nagyobb dóm és a szélesebb perem kombinációja teljesen optimalizált, kiegyensúlyozott meghajtó rendszert alkot, kitűnően alacsony torzítással, még jóval a keresztváltási frekvencia alatt is. A széles szórása miatt még a nagyobb szobákban is széles sztereó színpadképet, valamint kényelmes hallgatói pozíciót biztosít. A meghajtó egységeket kiegészíti egy 4. rendű akusztikus Linkwitz-Riley keresztváltó, amely Mundorf Supreme polipropilén kondenzátort tartalmaz a magassugárzó meghajtásához és egy Mundorf Légmagos tekercset is, ami olyan nagy méretű, hogy azt a hangfal alapzatára kellett felszerelni.

A Concept 500 mögötti csapat - nevezetesen a Fink Audio Consulting végezte az akusztikai tervezést és az IDA az ipari tervezést - az igen sikeres elmúlt tíz év folyamán már társult a Q Acoustics-al.

q_acoustics_series_500_sajtokozlemeny22.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avbox.blog.hu/api/trackback/id/tr1412033243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása