Meliconi Ghost Design
2016. június 03. írta: AVBox

Meliconi Ghost Design

Már egy ideje megvásárolható a Meliconi egyedülálló falikonzol rendszere. Eddig csak igen szűkszavúan számoltunk be a Ghost Design 2000, 2000 Rotation és 3000, 3000 Rotation nevet viselő termékekről, most megpróbáljuk pótolni a hiányosságot. "A miért pont most?" kérdésre igen egyszerű a válasz: megnövekedett érdeklődés.

A 2000 és 3000-es rendszerek mindegyike 5 színben érkezik: fekete, karbon, fehér, metál-bordó, és metál-ezüst. A széles színskálán felül úgy gondolom, a formavilág már magáért beszél. Talán a fő érv egy ilyen rendszer mellett mégis a magas fokú funkcionalitás lehet. Végre tényleg teljesül mindazok vágya, akik nem akarnak kiábrándító kábelkötegeket látni nappalijuk kellős közepén. Mivel mi magunk is szereltünk össze ilyen rendszert, ezért első kézből tudom igazolni, hogy itt csak annyi vezeték látszik, amennyi ténylegesen szükséges. Hogy ez hogyan is van megoldva, azt az alábbi képek szemléletesen illusztrálják:
Ghost Design mounting Ghost Design mounting
Ghost Design mounting Ghost Design mounting

A rendszer felszerelése négy egyszerű lépésben történik:

Első lépésben felszereljük az egész rendszer gerincét adó hátlapot, amire később a felesleges vezetékhosszakat feltekerhetjük. Második lépésben felfúrjuk majd rögzítjük a TV és az üveglapok konzoljait. Ehhez és a hátfal rögzítéséhez szükséges Fisher tiplik természetesen mellékelve vannak. (A mellékelt tiplik tégla falazathoz valók, gipszkartonhoz ajánlott speciális gipszkarton tiplik megvásárlása.) Harmadik lépésben elhelyezhetjük a használni kívánt készülékeket, majd összeköthetjük őket ezúttal abban a bisztos tudatban, hogy néhány percen belül már csak az emlékeinkben élnek és nem kell őket többé látnunk. Mindezen kemény munka után jöhet a látványos és élvezetes része a dolognak: felhelyezzük a takaróelemeket. (A takaróelemek védőfóliával vannak ellátva, ezeket el kell távolítani felszerelés előtt. Ezt azért emelem ki, mert a fehér változaton nehezen észrevehető és azt hihetnénk, hogy az elem matt és karcos.) A felső darabot felülről a két alsót két oldaról csúsztatjuk fel a rendszerre, mellyeket hat darab nagyméretű műanyag csavarral rögzítün a hátlaphoz. A csavarok kézzel, vagy egy pénzérme segítségével könnyedén forgathatóak. Hab a tortán a kis króm Meliconi tábla felhelyezése, ami azon felül, hogy szép, funkcióval is bír: a mögötte található résen keresztül hozzáférhetünk a hosszabbítónkon található főkapcsolóhoz. Ennek segítségével áramtalaníthatjuk rendszerünket, ha hosszabb időre elhagynánk otthonunkat.

Ghost Design srew Ghost Design Meliconi Logo
A Rotation egy dupla karos konzollal érkezik, ami lehetővé teszi a TV nagyobb mértékű elforgatását. Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. Mindkét termék max. 400x400-as VESA szabványnak megfeleő rögzítési pontokkal rendelkező TV készülék fogadására alkalmas. Természetesen az ennél kisebb szabványokat is támogatja: 300x300, vagy akár VESA 200x200. Az ajánlott készülékek mérete: 32-50". A 2000-es konzol is kis mértékben elforgatható, a megfelelő betekintési szög beállításának érdekében, az 500-as azonban gyárilag fix felfogatást tesz lehetővé, itt azonban lehetőség van szabadon választott konzol felszerelésére. A terhelhetőségi adatokat a méretképen tekinthetjük meg (kattintással nagy kép nyílik). Ezeket a TÜV minőségi bizonyítvány is garantálja, ahol a tesztek során a feltüntetet értékek háromszorosával terhelik a konzolokat. A polcok csiszolt, edzett üveglapokból készülnek, garantálva a maximális biztonságot.
Kiegészítőként ajánljuk a Meliconi Ligh Kit LED-es háttérvilágítást, ami amellett, hogy hangulatos látványnak sem utolsó, sötét környezetben történő mozizás alatt kíméli a szemet. (A gyorsan váltakozó fényviszonokat nem kell lekövetni a szemünknek, ha a háttér világos marad.) Megfelelő Meliconi távirányító birtoklása esetén fotelja kényelméből is kényelmesen ki- és bekapcsolhatja.
A Ghost Design rendszerről készült videót néhány látványkép kíséretében elhelyeztük a jobb oldalon. A termékekről nagyobb képek letölthetőek a "Képgalériában", megvásárolhatóak webáruházunkban: AVBox
A végére egy már máshol is annyiszor elhangzott, de megfogadandó jótanács: megfelelő gyakorlat nélkül bizzuk a felszerelést szakemberre!

A bejegyzés trackback címe:

https://avbox.blog.hu/api/trackback/id/tr648775716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása