Hangfalak elhelyezése
2015. november 02. írta: AVBox

Hangfalak elhelyezése

A hangszórók elhelyezésének akár kismértékű megváltoztatása is jelentősen befolyásolhatja a hangképet, elsősorban a térhatást és a mély hangok minőségét.
Az általunk forgalmazott hangsugárzók kivételes minőségű hangvisszaadásra képesek, de ki kell kísérletezni az optimális felállítási helyet.
Sajnos az elhelyezésre nincsenek egzakt szabályok, de néhány irányelvvel szolgálhatunk:

17a-view-angle-plan.gif

1. A hangszórók és a hallgatás helye között ne legyen semmilyen tárgy. A hang szabad áramlásának útjában lévő akadályok egyenetlen frekvenciamenetet és beszűkölt sztereó hangteret eredményeznek.

2. A bal és a jobb hangsugárzó közötti távolságnak azonosnak kell lennie a hallgató és az egyes hangszórók közötti távolsággal. Bár a hangsugárzók kiváló hangminőséget biztosítanak a középvonaltól odébb ülők számára is, az optimális hallgatási élményhez szükséges a középvonalban elhelyezkedni.

3. Az állványra vagy könyvespolcra helyezett kompakt hangsugárzókat úgy kell elhelyezni, hogy a hallgatási hely szemmagasságában legyenek. Ha a hangszórókat magasabbra tesszük, lefelé meg kell őket dönteni, vagy fejjel lefelé elhelyezni. Kompakt hangsugárzókat soha ne tegyük közvetlenül a padlóra!

4. Nagy nyílásszögű hangsugárzókat nem kell a hallgató irányába elforgatni. Legtöbb esetben elforgatás nélkül is megfelelő.

A bejegyzés trackback címe:

https://avbox.blog.hu/api/trackback/id/tr608045138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása